Pridruži se nam na Facebooku
Sledi nam na Twitterju  Spletnik SEO Monitor

Nepogrešljivo orodje za optimizacijo
strani Odpri svoj račun takoj >>

SEO Priročnik

Razkriva resnico o optimizaciji strani
Prenesi svoj izvod >>

    SEO Učilnica

Naučite se optimizacije strani
Obišči učilnico >>

Brezplačen E-komplet

Kako preživeti na Googlu?
Prenesi zdaj >>


 

Optimizacija strani vsebuje

 

Video: Kaj je Spletnik SEO?
 

SEO učilnica / SEO video kotiček / Vpliv raznolikosti povezav na rangiranje spletne strani

Vpliv raznolikosti povezav na rangiranje spletne strani

Izgradnja zunanjih povezav na določeno spletno mesto je zelo pomemben dejavnik vsake optimizacije. Pri tem pa moramo biti vsaj toliko kvantiteto povezav pozorni tudi na njihovo kvaliteto. Pomembna je avtoriteta spletnih mest, od koder se vzpostavljajo povezave, zelo pomembni so dofollow in nofollow atributi, s katerimi se vpliva na moč povezav, izjemno pomembna pa je tudi njihova raznolikost.

Prevelika enoličnost povezav je eden izmed zelo pogostih problemov s katerimi se soočajo strokovnjaki za optimizacijo spletnih strani. Številne povezave na eno spletno stran pomenijo, da so jo mnogi nepovezani viri prepoznali kot pomembno, zato jo kot pomembno prepoznavajo tudi iskalniki. Deset povezav iz ene domene je torej slabša rešitev od desetih povezav iz desetih različnih domen. In to ne glede na to, da ima morda domena v prvem primeru morda večjo avtoriteto od domen v drugem primeru.

V kontekstu raznolikosti pa je priporočljivo tudi, da povezave, ki jih zunanja spletna mesta vzpostavljajo na vaše, prihajajo iz različnih podstrani teh spletnih mest, obenem pa so tudi usmerjene na različne podstrani na vašem spletnem mestu.
Preveč pogosto se povezave vzpostavljajo samo na domeno oziroma na eno izmed podstrani na posameznem spletnem mestu. Gre za naraven način gradnje povezav, ki pa jo lahko ob nepazljivi optimizaciji pozabimo upoštevati.

Ostali videi iz SEO učilnice:


Optimizacija strani

Izdelava spletnih strani. Poganja Spletnik.

Vse navedene cene ne vsebujejo DDV.