Pridruži se nam na Facebooku
Sledi nam na Twitterju  Spletnik SEO Monitor

Nepogrešljivo orodje za optimizacijo
strani Odpri svoj račun takoj >>

SEO Priročnik

Razkriva resnico o optimizaciji strani
Prenesi svoj izvod >>

    SEO Učilnica

Naučite se optimizacije strani
Obišči učilnico >>

Brezplačen E-komplet

Kako preživeti na Googlu?
Prenesi zdaj >>


 

Optimizacija strani vsebuje

 

Video: Kaj je Spletnik SEO?
 

SEO učilnica / SEO Video kotiček nadaljevanje / Stopnja zaupanja (Trust Rank)

Stopnja zaupanja (trust rank)

V videu Stopnja zaupanja (ang.Trust Rank) je opisano kako pomembna je stopnja zaupanja in kakšen vpliv ima to na optimizacijo strani. Stopnja zaupanja - Trust Rank

Stopnja zaupanja je dejavniki, ki ima velik pomen pri optimizaciji spletnih strani. Sam internet deluje tako, da iskalniki spletno stran indeksirajo in jo na podlagi teh indeksacij uvrščajo med naravne rezultate.

Spletne strani na svetovnem spletu se razlikujejo tudi po vsebini, ki jo je možno indeksirati. Največ je takih, ki imajo v svoji vsebini neželene vsebine, torej spam. Zato pa Google iskalnik razvršča spletne strani glede na stopnjo zaupanja, ki jo spletna stran ima.


Najvišjo stopnjo zaupanja imajo tiste spletne strani, ki izhajajo iz zaupanja vrednih virov. To so predvsem domene: gov, eu, edu in ostale domene, ki pripadajo raznim institucijam, uradom itd. Te spletne strani so načeloma brez neželene vsebine, tako, da je njihova vsebina za indeksacijo skoraj 100%.


Nižja stopnja zaupanja pripada tistim spletnim stranem, ki so eno domeno odmaknjene od zgornje domene. Gre za spletne strani kot so: wikipedija, yahoo, direktoriji itd. Te spletne strani že vsebujejo nekaj neželene vsebine, vendar še vedno dovolj, da imajo visoko stopnjo zaupanja.  


Če pogledamo še na nižjo stopnjo zaupanja pridemo do tistih spletnih strani, ki so 2 domeni oddaljene od prve domene. Gre za spletne strani, kot so: spletnik.si, lovecnacene.si, 24ur.com.
Ostali videi iz SEO učilnice:


Optimizacija strani

Izdelava spletnih strani. Poganja Spletnik.

Vse navedene cene ne vsebujejo DDV.