Pridruži se nam na Facebooku
Sledi nam na Twitterju  Spletnik SEO Monitor

Nepogrešljivo orodje za optimizacijo
strani Odpri svoj račun takoj >>

SEO Priročnik

Razkriva resnico o optimizaciji strani
Prenesi svoj izvod >>

    SEO Učilnica

Naučite se optimizacije strani
Obišči učilnico >>

Brezplačen E-komplet

Kako preživeti na Googlu?
Prenesi zdaj >>


 

Optimizacija strani vsebuje

 

Video: Kaj je Spletnik SEO?
 

SEO učilnica / SEO Video kotiček nadaljevanje / Kako do čimveč konverzij na spletni strani

Kakšna je pot do konverzije?


V tem videu govorimo o poti od uporabnikove potrebe po nekem izdelku do dejanskega nakupa (transakcija, konverzija, e-novice). To morate imeti cel čas v mislih, ko oblikujete stran.

Kaj je konverzija?

Konverzija je vsaka aktivnost obiskovalca na strani, naj bo to prijava na e-novice, oddaja vprašanja, oddaja povpraševanja, odgovor na nagradno vprašanje, nakup.

Zelo pomembno je opazovati ta proces in ga razumeti ter upoštevati ključne besede, po katerih se zgodijo konverzije. Tako bo optimizacija strani resnično učinkovita, torej na kaj se želite uvrščati visoko, kaj želite raziskovati in druge stvari, za katere morate vložiti veliko časa in truda.

Pot od potrebe do konverzije

1. korak: Potreba in kb
- recimo, da kupujete smučke - kje jih lahko poiščete, torej potrebujete ključne besede, po katerih boste iskali: to ni samo »smuči«, takšna splošna beseda vam verjetno ne bo prinesla konkretnih rezultatov iskanj; uporabili boste karving smuči, smuči za skoke, tekaške smuči in podobno.

2. Korak – predelava vsebine
- v drugem koraku boste pregledovali rezultate iskanj (5-10), prebrali boste spletne strani, članke na to temo, pozanimali se boste o proizvajalcih, prodajalcih, blagovnih znamkah, kakovostnih, možnostih nakupa.

3. korak - raziskovanje
- kateri ponudnik je najboljši zame? - za odgovor na to vprašanje je potrebno veliko raziskovanja; obstaja veliko raziskav na temo kupovanja avtomobilov (katere blagovne znamke, kaj je pomembno pri nakupu, kako iracionalni smo pri na primer pri nakupu avtov, dandanes točno vemo, kakšen avto želimo); lahko tudi offline.

4. odločitev - konverzija in 5. korak: follow up
- koliko porabite za nakup, kje se prijavite na e-novice ...; ko to dosežete, sledi postnakupno vedenje, pri katerem se kupec sprašuje, ali je bil nakup pravilna odločitev (follow up); na tem mestu govorimo o ključnim besedah, ki so povezane z vašo blagovno znamko.

Ključne besede, ki jih uporabniki uporabljajo za pridobivanje informacij v 4. in 5. koraku, so povezane z vašo blagovno znamko ali imenom podjetja; če vzamemo prejšnji primer smuči, je torej takšna ključna beseda "tekaške smuči elan" - to je ključna beseda, ki je povezana z blagovno znamko, v njihovi statistiki pa se izkaže kot ena najučinkovitejših besed z vidika konverzij, na to ključno besedo pa se stran tudi že uvršča na 1. pozicijo v rezultatih iskanj.

Kaj torej pomenijo brandirane ključne besede? To so tisti iskalni izrazi, preko katerih obiskovalci iščejo informacije, ko so že šli preko prvih treh faz. V te faze pa sodijo vse druge kb, torej smuči in podobne. Nevarno je misliti, da se lahko osredotočimo samo na kb, preko katerih se je izvršil klik, ki je pomenil tudi konverzijo. Moramo se namreč zavedati, da je kupec, preden je vpisal kb "tekaške smuči elan" uporabil celo vrsto neopredeljenih besed, s katerimi je izražal svojo potrebo po nakupu, iskal ustrezne vsebine na spletu in raziskoval različne ponudnike, da je na koncu izbral tistega, ki najbolje zadovolji njegovo potrebo.

Ostali videi iz SEO učilnice:


Optimizacija strani

Izdelava spletnih strani. Poganja Spletnik.

Vse navedene cene ne vsebujejo DDV.