Pridruži se nam na Facebooku
Sledi nam na Twitterju  Spletnik SEO Monitor

Nepogrešljivo orodje za optimizacijo
strani Odpri svoj račun takoj >>

SEO Priročnik

Razkriva resnico o optimizaciji strani
Prenesi svoj izvod >>

    SEO Učilnica

Naučite se optimizacije strani
Obišči učilnico >>

Brezplačen E-komplet

Kako preživeti na Googlu?
Prenesi zdaj >>


 

Optimizacija strani vsebuje

 

Video: Kaj je Spletnik SEO?
 

SEO učilnica / SEO video kotiček / Longtail ključne besede

Kaj so longtail ključne besede

Kaj je longtail?

So besede, ki so zelo malokrat iskane po iskalnikih. Morda je kakšna beseda od teh v Google vpisana samo enkrat, toda tistikrat generira konverzijo, torej je za vas zelo pomembna.

V tem videu bomo govorili o krivulji iskanj po ključnih besedah. Razložili bomo, zakaj je nevarno ignorirati "rep" te krivulje, kamor sodijo longtail ključne besede.

Na začetku krivulje so KB kot na primer "počitnice", ki je zelo splošna beseda in zato zelo iskana (tisoče iskanj na mesec).

Drugi del - na sredini, sekundarne, velikokrat pomembne za posel, npr. "počitnice na morju".

Tretji del - skoraj nič obiska, ampak bistveno je, da govorimo o 75% odstotkov vseh iskanj (skupaj) – longtail besede.

Zanimiv je podatek, da je 20 % na mesec popolnoma novih na googlu (nikoli prej ni nobena oseba iskala na te besede). Ta podatek vam da občutek, kako velik obseg ključnih besed sodi v longtail.

Večina podjetij se osredotoča na prva dva dela; nekateri celo želijo le par ključnih besed. Ne zavedajo pa se, koliko obiska zamujajo s tem, ko ignorirajo long tail besede.

Pri optimizaciji spletnih strani na kb iz prvih dveh sekcij morate vložiti ogromno časa za različne aktivnosti, da se povzpnete na primer iz 6. na 3. Pozicijo. Če vso energijo porabite za seo na long tail besede, lahko z majhnimi koraki dosežete visok učinke (govorimo namreč o 75 %). Ravno iz tega razloga je nevarno upoštevati le tiste kb, za katere vam statistike prikazujejo veliko število obiska; obenem ne dobite številk za tiste besede, ki so manj iskane. Glavni razlog za optimiziranje na longtail kb pa je v tem, da boste dosegli višje pozicije tudi na kbje, ki smo jih uvrstili v prvi in drugi del. Gre za to, da boste zaradi dodajanja vsebin uvrščeni višje, dodajali kb, link bait, pridobite na avtoriteti.

Ostali videi iz SEO učilnice:


Optimizacija strani

Izdelava spletnih strani. Poganja Spletnik.

Vse navedene cene ne vsebujejo DDV.