Pridruži se nam na Facebooku
Sledi nam na Twitterju  Spletnik SEO Monitor

Nepogrešljivo orodje za optimizacijo
strani Odpri svoj račun takoj >>

SEO Priročnik

Razkriva resnico o optimizaciji strani
Prenesi svoj izvod >>

    SEO Učilnica

Naučite se optimizacije strani
Obišči učilnico >>

Brezplačen E-komplet

Kako preživeti na Googlu?
Prenesi zdaj >>


 

Optimizacija strani vsebuje

 

Video: Kaj je Spletnik SEO?
 

Kazalo / Trženje v iskalnikihPoglavje 4:

Kaj je trženje v iskalnikih in zakaj ga potrebujemo?


Od ugotovitev, kako pomembna je uporabniška izkušnja za relevantnost vaše spletne strani  in kakšne so navade uporabnikov pri uporabi iskalnikov, smo prišli do točke, ko moramo spoznati, zakaj so iskalniki tako pomembni za trženje v vašem podjetju. 


Trženje v iskalnikih (iskalni marketing) je relativno nova veja trženja, njene aktivnosti pa vedno bolj pridobivajo na pomembnosti, zato jih je priporočlljivo vključiti v letni trženjski načrt. V poglavju pred vami boste izvedeli, kaj je sploh trženje v iskalnikih, zakaj je za vas pomembno in kakšni so trendi v tej trženjski disciplini.


Trženje v iskalnikih (ang. Search Engine Marketing, skrajšano SEM) je oblika spletnega trženja z namenom promocije in povečanega obiska na naših spletnih straneh. To dosežemo z izpostavljanjem povezav do naše spletne strani na spletnih iskalnikih in posledično povečanega števila klikov na te povezave. Pri doseganju tega cilja nam pomaga optimizacija spletnih strani za iskalnike, nakup sponzoriranih (plačanih) povezav, kontekstualno oglaševanje, video marketing in podobno.

Imeti izdelano strategijo trženja v iskalnikih je postalo že skoraj nuja, saj nas ta strategija vodi preko vseh aktivnosti, ki jih moramo izpeljati, da bi se uvrstili na bolj vidna, višja mesta na spletnih iskalnikih.

Trženje v iskalnikih dobiva z dneva v dan večji pomen. Ker se tega zavedamo in redno spremljamo trende, za naše stranke izvajamo tudi trženje na družabnih omrežjih, kot sta naprimer Facebook in Twitter. Ob tem seveda ne pozabljamo na pisanje blogov, ki prinaša pozitivne učinke pri doseganju rezultatov v iskalnikih.  Več o tem, kako nam družabna omrežja in pisanje bloga pomagajo pri uspešnem trženju v iskalnikih, smo vam pripravili v 14. poglavju tega priročnika.

Optimizacija spletnih strani je postopek izvedbe sprememb na spletnih straneh, tako z vidika uporabniške izkušnje kot ustreznosti za spletne iskalnike.

Naslednje poglavje razkriva nekatere kompromise, ki jih boste morali pri optimizaciji spletnih strani upoštevati, da boste zadovoljili tako uporabnika kot iskalnike.  • Trženje v iskalnikih je relativno nova oblika trženja, neposredno povezana z optimizacijo spletnih strani za iskalnike.

  • Trend se pomika v trženje na družabnih omrežjih, ker se ta dobro uvrščajo v iskalnikih in nudijo kvalitetne povratne povezave do vaše spletne strani.


Trženje v iskalnikih (SEM) je oblika spletnega trženja s ciljem izpostavljanja spletne strani med iskalnimi rezultati in povečanjem obiska (naročil, nakupov) na spletni strani. Izdelana strategija trženja v iskalnikih nam pomaga tako, da nas vodi preko ključnih korakov, potrebnih, da dosežemo cilj in je obvezen del celotne strategije trženja v podjetju. Trendi se nagibajo k trženju na družabnih omrežjih (social media marketing), ki tudi tvori to strategijo.