Pridruži se nam na Facebooku
Sledi nam na Twitterju  Spletnik SEO Monitor

Nepogrešljivo orodje za optimizacijo
strani Odpri svoj račun takoj >>

SEO Priročnik

Razkriva resnico o optimizaciji strani
Prenesi svoj izvod >>

    SEO Učilnica

Naučite se optimizacije strani
Obišči učilnico >>

Brezplačen E-komplet

Kako preživeti na Googlu?
Prenesi zdaj >>


 

Optimizacija strani vsebuje

 

Video: Kaj je Spletnik SEO?
 


Google oglaševanje vs Optimizacija strani


Plačani kliki ali optimizacija strani, da dosegamo visoke pozicije med naravnimi zadetki?

To je vsem dobro znana dilema, za katero se zdi, da nima le enega odgovora. Proračun za spletni marketing je običajno omejen, učinkovitost pa zato osrednjega pomena. Kako torej razdeliti sredstva med Google oglaševanje in optimizacijo strani (SEO)?
Najboljša pot, da spoznate, kaj vam prinaša največ ekonomskega učinka, je testiranje. Poskušajte najprej samo z Google oglasi, nato dajte prednost optimizaciji strani in testirajte učinek brez oglasov. Ta proces lahko traja več mesecev, toda prinesel vam bo veliko koristnih informacij in smernic za nadaljnje korake.

Če nimate časa in denarja za dolga testiranja, si preberite prednosti in slabosti obeh načinov pojavaljanja na prvih straneh. Tudi na takšen način boste lahko sprejeli dobre poslovne odločitve glede spletnega marketinga.


PPC – Google oglaševanje (plačilo na klik)


Koristi plačanih sponzoriranih povezav na prvi strani iskalnika Google so osnovane na nadzoru. Pri oglaševaski kampanji imate kontrolo od začetne zamisli za kampanjo do vsakega klika. Prvi korak je, da se odločite za ključne besede, s katerimi se želite pojavljati na prvih straneh. Ta seznam je praktično neomejen, kar vam omogoča velik doseg. Prav tako lahko določite svojo podstran za vsak oglas, kamor pride obiskovalec s klikom in ga s tem usmerite, da vidi in prebere, kar vi želite. S tem pospešite nakup in povečate odstotek konverzij.

PPC je dobra kratkoročna rešitev za hitro povečanje obiska na strani.
Pridobite takojšnjo izpostavitev na prvih straneh s svojimi produkti/storitvami, plačate pa le klike na vašo stran. Vsi prikazi, ki so prav tako oglaševanje in tudi gradijo imidž vaše blagovne znamke, so seveda neplačljivi. Poleg tega lahko sledite vedenju vaše kampanje vse od klika do konverzije. Statistika je dovolj obširna, da vam pomaga razumeti vaše ciljne kupce in izboljšati prodajne poti, da pripeljejo do več konverzij.


SEO – optimizacija strani


Največja prednost, ki jo prinaša optimizacija strani, je brezplačen klik.
Obisk nekoga, ki pride na vašo spletno stran preko naravnega zadetka, ni nikoli plačljiv. Treba pa je vedeti, da optimizacija strani zahteva veliko trdega dela in časa, da zagotovimo trajne visoke pozicije na iskalnikih.

V nasprotju s plačanimi objavami aktivnosti SEO (optimizacije strani) procesa ni mogoče izključiti. Oglasi se ne prikazujejo več, ko je enkrat konec oglaševalske kampanje, medtem ko aktivnosti optimizacije strani, kamor ste vložili svoj denar in trud, prinašajo dolgoročne učinke. Dokler boste vlagali v optimizacijo vaše strani, se bo vaša investicija vračala.

Pomemben vidik pri primerjanju PPC in SEO je tudi zaupanje. Če se vaša spletna stran pojavlja med prvimi organskimi zadetki, vam bodo potencialni kupci zagotovo bolj zaupali. Vsak lahko s plačanimi oglasi dosega prva mesta, toda le optimizacija spletnih strani prinaša visoke neplačane pozicije. To kaže na vašo skrb in trud za spletno stran, potencialnemu kupcu pa vtis, da je vaša spletna stran merodajna in vsebuje točno to, kar išče.


Kaj je torej boljše – PPC ali SEO?


Sami ste sedaj spoznali, da je v popolnem svetu najboljše uporabljati oboje.

  • Višje kot ste rangirani med organskimi zadetki, nižje bodo cene klika plačljivih oglasov.
  • Dlje kot boste oglaševali, raje vas bo imel Google in vas rangiral višje.

Bistveno je razumeti, da sta Google oglaševanje (plačani kliki) in optimizacija strani popolna kombinacija, če imate sredstva in vire, da peljete oba procesa vzporedno.

Če se vendarle morate odločiti za enega, se vprašajte, ali želite hitro prodajo (PPC) ali dolgoročne konverzije (SEO).
V vsakem primeru pa vam visoke pozicije med organskimi zadetki in oglasi na prvi strani skupaj prinašajo največ – tako z vidika prodajnih rezultatov kot tudi na področju povečevanja števila obiskovalcev.


Optimizacija strani

Izdelava spletnih strani. Poganja Spletnik.

Vse navedene cene ne vsebujejo DDV.