Pridruži se nam na Facebooku
Sledi nam na Twitterju  Spletnik SEO Monitor

Nepogrešljivo orodje za optimizacijo
strani Odpri svoj račun takoj >>

SEO Priročnik

Razkriva resnico o optimizaciji strani
Prenesi svoj izvod >>

    SEO Učilnica

Naučite se optimizacije strani
Obišči učilnico >>

Brezplačen E-komplet

Kako preživeti na Googlu?
Prenesi zdaj >>


 

Optimizacija strani vsebuje

 

Video: Kaj je Spletnik SEO?
 


Optimizacija strani - Najbolj pogosta vprašanja


Optimizacija strani je zahteven proces in zato smo prepričani, da imate za nas še kakšno vprašanje. Za vas smo pripravili odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki bi vas utegnila zanimati. Če še vedno ne najdete pravega odgovora, izpolnite kontaktni obrazec ali nas pokličite na 01 600 99 33.Kako delujejo spletni iskalniki?


Spletni iskalniki, kot so Google, Najdi.si, Yahoo, itd., so spletne strani, kjer z vpisom ključne besede dobimo najbolj relevantne informacije. Rezultati iskanj se prikažejo na podlagi algoritmov, ki jih iskalniki uporabljajo pri izračunu trenutne pozicije strani.
Spletni pajki, ki se "sprehajajo" po internetu izvajajo obhode spletnih strani in tako nabirajo informacije o spletnih mestih. Na podlagi tega, iskalniki nato določijo rang spletne strani. Lažje kot bo pajek "obhodil" spletno stran in pri tem nabral čimveč relevantnih informacij (sveža vsebina, ključne besede, itd.), bolje bo za spletno stran. Glavni cilj iskalnikov je, da uporabnikom interneta ponuja čimbolj relevantne informacije, torej vsebino, ki se navezuje na iskalni pojem, ki ga uporabnik pri iskanju vpiše.
Na ta način se upošteva glavni namen iskalnikov, in to je, uporabniku ponuditi točno tiste informacije, ki jih išče.  


Zakaj so nekatere spletne strani višje v iskalnikih kot druge?


Obstaja ogromno razlogov, da so nekatere spletne strani višje kot druge. Preveč jih je, da bi vse izpostavljali. Poleg optimizacije strani moramo upoštevati tudi dejstvo, da imajo iskalniki svoje algoritme, ki se ves čas spreminjajo in ostajajo večna skrivnost. V sklopu optimizacije strani SEO strokovnjaki sledijo vseskozi spremenljivim trendom in tako vašo spletno stran prilagajamo zahtevam posameznih iskalnikov.  


Ali je moja spletna stran relevantna? Kako spletni iskalniki ocenjujejo spletne strani?


Biti na prvih straneh v iskalnikih je vse prej kot srečno naključje. Zato je prav, da optimizacijo strani prepustite strokovnjakom, ki bodo vašo spletno stran naredili relevantno. Kako? Vsebovati mora čim več ključnih besed, besedilo na spletni strani mora biti primerno optimizirano in stran mora biti ustrezno tehnično pripravljena. Spletni pajki se sprehajajo po spletu in beležijo informacije o spletnih straneh. Te informacije se nato zbirajo in na podlagi določenega izračuna, iskalniki spletno stran prikažejo na določeni poziciji.


Kaj je SEO - Optimizacija strani?


SEO (Search Engine Optimisation) - Optimizacija spletne strani za iskalnike je tehnična in vsebinska prilagoditev vaše spletne strani, da ustreza spletnim iskalnikom in poziconiranje spletne strani tam, kjer se že nahajajo vaši kupci. Deli se torej na On-site in Off-site optimizacijo in pa del, ki je pravtako nepogrešljiv, to je merjenje in poročanje o učinkovitosti.


Zakaj spletna stran potrebuje optimizacijo?


Več milijonov ljudi dnevno išče informacije na internetu. 50 % je takih, ki produkt tudi takoj naročijo. Dejstvo je, da bodo ti uporabniki za iskanje željenega produkta uporabili iskalnike. Problem pa nastane, ko je na trgu že ogromno konkurence in se bije težek boj za vidnost spletnih strani v teh iskalnikih. Raziskave so pokazale, da se kar 80 % klikov zgodi na prvih straneh iskalnikov. Vidnost v iskalnikih je v tem času in kontekstu izjemnega pomena, edino tako namreč podjetje lahko uspešno konkurira na trgu.


Kaj pomeni ustvarjanje povezav in zakaj so pomembne?


Ustvarjanje povezav je proces, s katerim na vašo spletno stran pripeljemo zunanje povratne povezave. To lahko naredimo na različne načine. Z vpisom v spletne direktorije dobimo najbolj relevantne zunanje povezave, ki vam povečajo možnosti, da vas iskalniki spoznajo še za bolj relevantne. Poleg tega so še druge prednosti, ki jih pridobimo z različnimi zunanjimi povezavami: pridobivanje relevantnega obiska na vašo spletno stran, ustvarjanje kredibilnosti in povečanje vidnosti strani. Ustvarjanje povezav je ključen element pri optimizaciji strani, saj jih spletni pajki razumejo kot priporočila in jih ravno zato tudi obožujejo.


Od česa je odvisna pozicija moje spletne strani?


Pozicija spletne strani je odvisna od različnih faktorjev. Najbolj poglaviten je izbira ključnih besed, ki jih vključite na svojo stran. To so besede, ki so ključne za vašo ponudbo, ki jih uporablja tudi konkurenca in se z njimi pojavlja na prvih straneh. Spletnik SEO strokovnjaki smo usposobljeni za iskanje ključnih besed, ki vam prinesejo najvišje pozicije in vam povečajo obisk na spletni strani.Poleg ključnih besed so tukaj še vsebina, tehnična usposobljenost spletne strani (hitro odpiranje, intuitivna navigacija, itd) in pa priporočila obiskovalcev oz. drugih, višje rangiranih spletnih strani.


Kateri so najbolj popularni spletni iskalniki?


Google iskalnik je daleč pred vsemi, tako v tujini kot na slovenskem trgu. Pri nas, po anketi, ki smo jo izvedli med Spletnik naročniki, Google uporablja 81% internetnih uporabnikov, medtem ko jih 18% uporablja Najdi.si in pa samo 1% ostale iskalnike, kot so Yahoo, Bing, Aol, itd..


Se bodo rezultati optimizacije strani obdržali na dolgi rok?


Spletnik SEO strokovnjaki bomo poskrbeli, da bo vaša spletna stran vedno kotirala visoko v iskalnikih. Glede na to, da imajo iskalniki svoje algoritme, ki jih pogosto spreminjajo, jim je potrebno tudi ves čas slediti in spletno stran temu konstantno prilagajati, tako z vsebinskega kot tudi tehničnega vidika. 


Zakaj se moja spletna stran uvršča visoko, vendar ne za želene ključne besede?


Če se spletna stran ne uvršča visoko, po ključnih besedah, ki jih vaši kupci uporabljajo najpogosteje, kot takšna ni konkurenčna. To je tako, kot če bi se podjetje, ki se ukvarja z mizarstvom, namesto na sejmu z lesenimi izdelki, pojavilo na sejmu elektronike.
Šalo na stran, vendar pa se je potrebno vprašati, katere so tiste ključne besede, ki so za vašo spletno stran najbolj ustrezne. SEO strokovnjaki najprej opravijo analizo panoge, vaših konkurentov in nato še analizo vaše spletne strani in tako pridejo do tistega sklopa ključnih besed, ki za vaše podjetje predstavljajo največji potencial. 


Lahko kaj sam naredim za optimizacijo strani?


Da in ne. Obstajajo področja znotraj optimizacije strani, ki se jih lahko lotite samostojno. Ponavadi vam SEO strokovnjaki podajo navodila za samostojno urejanje in dodajanje novih optimiziranih vsebin, vendar pa se tukaj potem stvar zaključi. Za primerjavo vam lahko povemo, da dobro optimizirana spletna stran vključuje preko 100 t.i. white-hat metod, s katerimi se potem ubadajo strokovnjaki. Vprašajte se, če lahko za tistih 10 prvih mest v iskalnikih tekmujete s strokovnjaki, ki jim je to glavna okupacija?
Je pa tukaj jasna ena stvar, optimizacija strani ne more biti uspešna brez vzajemnega sodelovanja med naročnikom optimizacije in izvajalcem, torej med lastnikom spletne strani in SEO strokovnjakom.


Zakaj ni bila moja spletna stran optimizirana že ob nastanku?


Razlog morda tiči v tem, da je bila spletna stran narejena že nekaj časa nazaj, ali pa jo je izdelal sosedov Franček. Da ne bo pomote, s to trditvijo smo hoteli povedati le, da mora izdelovalec spletne strani biti tudi SEO strokovnjak. Po naših izkušnjah na spletu obstaja veliko spletnih strani, ki nikoli ne bodo mogle doseči vrha, že samo zaradi njihove strukture in vsebine, ki jo je nazadnje nekdo osvežil npr. pred petimi leti. Po sami izdelavi je spletno stran težko že kar takoj postaviti na vrh iskalnikov, saj jo morajo ti najprej dodobra spoznati in indeksirati. Pridružujemo pa se mnenju, da je pri načrtovanju izdelave spletne strani, nujno potrebno upoštevati vse elemente, ki bodo na dolgi rok, spletno stran pozicionirale na vrh. Tam kjer se nahajajo najboljši. Kot izdelovalci spletnih strani in SEO strokovnjaki, pri nas združujemo oboje, torej mislimo na vašo prihodnost. 


Ali moram vedeti veliko o računalnikih, če želim sam optimizirati stran?


Seveda, da ne. Glede na orodja, ki jih lahko uporabite, in strokovnjake, ki vam pri tem svetujejo, znanje in poznavanje računalnika tu ne igra glavne vloge. Ker del optimizacije strani lahko izvedete sami, smo mi tu zato, da vam pomagamo pri tistih stvareh, ki vam bodo delale preglavice. Naš način dela je tak, da vas spodbujamo k izvajanju tistega, kar vam gre najbolje. Obenem pa imate vse možnosti, da se v procesu optimizacije strani učite novih stvari, ki vam bodo prišle prav. Tudi poročila, ki jih dobite za opravljene storitve, so dober vir informacij za učenje in raziskovanje SEO storitve.


Podjetje Spletnik d.o.o. zmore vse to?


Seveda. V naši Spletnik SEO ekipi imamo strokovnjake, ki so tako tehnično in vsebinsko podkovani za izvajanje visoko kvalitetne optimizacije strani. Ker imamo izkušnje že z drugimi storitvami, ki jih izvajamo (izdelava spletnih strani, izdelava spletnih trgovin, Google oglaševanje, e-mail marketing, itd.), je optimizacija strani za nas samo še korak naprej. Veliko časa vlagamo tudi v izobraževanja Spletnik ekipe in pa izpopolnjevanje orodij, ki so potrebna za normalno delovanje. Glede na to, da se internet stalno razvija, je seveda takšen pristop nujno potreben.


Kakšna je razlika med optimizacijo strani, da se ta pojavlja med naravnimi rezultati in plačljivimi kliki?


Optimizacija strani PPC oglaševanje gresta ponavadi z roko v roki. Več o tem si lahko preberete na strani SEO vs PPC >>


Kaj je on-site SEO - Optimizacija strani?


On-site optimizacija strani so spremembe na spletni strani, ki pomagajo, da jo iskalniki pravilno indeksirajo. Obsega optimizacijo vsebin, prilagoditev meta tag-ov, vnosa zemljevidov strani in še veliko t.i. white-hat metod. Z on-site optimizacijo spletno stran prilagodimo iskalnikom.


Kaj je off-site SEO - Optimizacija strani?


Off-site optimizacija strani zagotavlja, da vaša spletna stran zbira povezave za ključne besede, na katere se želite pojavljati visoko v iskalnikih. Off-site optimizacije ne izvajamo neposredno na spletni strani, proces poteka na drugih straneh. Zunanja optimizacija strani bo pozitivno vplivala na pozicijo vaše strani v iskalnikih. Off-site SEO predstavlja večino aktivnosti celotnega koncepta optimizacije in traja daljše obdobje. Pravzaprav, se ta izvaja neprekinjeno.


Kaj so koristi on-site in off-site optimizacije strani?


On-site in off-site SEO sta metodi za izvajanje optimizacije spletne strani. Posledica uporabe obeh metod je bolj berljiva in privlačna stran v očeh iskalnikov ter višje pozicije na ključne besede. V praksi se prepletata med seboj, toda izvajamo ju ločeno z istim ciljem.


Pogledam svojo spletno stran in mi izgleda OK, zakaj jo moram optimizirati?


Obstaja splošna napačna predstava, da SEO spremeni videz spletne strani. Gre za dodajanje relevantnih vsebin v ozadju z namenom posegati po višjih pozicijah. Aktivnosti in posledice optimizacije strani so prostemu očesu nevidne, zato videz ostaja enak. Vidna je le boljša pozicija v naravnih rezultatih.


Ali lahko izpustim on-site optimizacijo?


Seveda ne! On-site optimizacija je osnovni proces, s katerim spletno stran prilagodimo iskalnikom, da jo ti sploh pravilno interpretirajo. On-site optimizacija ne pride v poštev samo v primeru, ko si z njo dejansko sploh ne moremo več pomagati. V takšnem primeru Spletnik SEO strokovnjaki raje zavrnejo spletno stran in predlagajo novo.


Kaj so meta ključne besede, meta tag-i? Jih potrebujem?


Meta ključne besede in meta tag-i vam prinesejo dodatno besedilo, ki je poleg teksta potrebno za indeksacijo strani. En način za izkoristek meta ključnih besed je poudarjanje določene besede ali besedne zveze v jedru besedila. Druga možnost pa je vnos sopomenk v meta ključne besede, tako da vam ni potrebno spreminjati strani.
Meta tag-i so HTML kode, ki so vnesene v glavo spletne strani za naslovom strani in so obiskovalcem skrite. V kontekstu optimizacije strani jih običajno povezujemo z opisi strani in meta ključnimi besedami.
Meta ključne besede in meta tag-i so v kodi spletne strani in ne spreminjajo videza strani. In da, potrebujete jih za učinkovitost pozicioniranja vaše strani, berejo jih namreč spletni pajki.


Kaj so »pajki« in zakaj se nahajajo na moji strani?


»Pajek«, prav tako poznan kot »robot«, je pravzaprav samo računalniški program, ki zasleduje povezave na spletu, zbira vsebino spletnih strani in jih dodaja indeksom iskalnikov. Pajki sledijo le povezavam med stranmi. To je pa tudi primarni razlog, zakaj so povratne povezave tako pomembne. Povezave na vašo spletno stran bodo dale pajkom več »hrane«, ki jo lahko prežvečijo. Večkrat kot srečajo povezavo na vašo stran, boljše je za vas, ker se bo pajek vračal.


Kaj pomeni povečevanje optimizacije vsebine?


Optimizacija strani je del SEO kampanje, ko SEO strokovnjaki dodajajo nove vsebine in izboljšujejo obstoječe spletne strani. Namen je posredovati relevantne informacije potencialnem kupcem, iskalne pajke oskrbovati z materialom in doseganje najvišjih pozicij na iskalnikih. Iskalnik pregleda vašo spletno stran in si ogleda relevantne ključne besede. Vsaka podstran mora imeti določeno število ključnih besed na določenih mestih.


Kaj je XML zemljevid strani?


Enostavno povedano je to seznam URL naslovov za strani skupaj z dodatnimi meta podatki o vsaki podstrani (kdaj je bila nazadnje posodobljena, kako pogosto jo spreminjamo, kako pomembna je, kako je povezana z drugimi podstranmi) z namenom, da iskalni pajek lažje zasleduje stran. Je kot nek balkon, na katerega se povzpne pajek in si najprej ogleda spletno stran, nato pa se po njej začne sprehajati.


Kako lahko spremljamo povečanje obiska na svoji spletni strani?

Za začetek je smiselno, da imate približno predstavo o tem, koliko obiska si želite na spletni strani. Po posegu, ki ga opravimo za vas v sklopu optimizacije strani, vam bomo mesečno pošiljali poročila o tem, kaj smo na vaši spletni strani spremenili in kako se stvari izboljšujejo, kar se tiče povečanja števila obiskovalcev.


Kako vemo, da je optimizacija strani učinkovita?


V podjetju Spletnik se trudimo, da optimizacijo strani izvajamo preprosto in transparentno. Dejavnosti, ki jih bomo izvajali v sklopu optimizacije strani, bodo povezane z vašim poslom, implementirane tako, da vam bodo prinesle čim boljše rezultate. Ravno zato pa vam Spletnik mesečno oblikuje poročilo, kjer boste lahko sami videli, kako se vaša spletna stran vzpenja med naravnimi rezultati. Vpogled boste imeli v rast vaše spletne strani in pozicije, ki jih vaša spletna stran dosega. Točno boste vedeli, kaj vam je optimizacija strani prinesla.


Kako bomo vedeli, da se je naš posel povečal na podlagi optimizacije strani?


To je najbrž bistveno vprašanje za vaš posel in našo storitev optimizacije strani. Naš glavni cilj je, da vašo spletno stran postavimo na tako mesto, kjer bo dobivala relevanten obisk, ki bo povečal vašo prodajo. To je vaš in naš cilj. Naše reference že lahko občutijo, kaj pomeni optimizacija strani za njihov posel. Rezultati govorijo sami zase. Poizkusite tudi vi. Čas je, da postanete vidni, naj vas ne bo strah novih uspehov. Konkurenca je že korak pred vami. Optimizacija strani pa vam omogoča, da jo prehitite.V ospredju je povrnitev investicije in povečanje dobička, zato Spletnik SEO strokovnjaki optimizacijo strani izvajajo na način, da se zato pripravi teren in da vi lahko samo še prodajate.


Kakšne so prednosti iskanja s ključnimi besedami?


Ključne besede so tiste, ki na vašo spletno stran pripeljejo obiskovalce, ki za iskanje uporabljajo spletne iskalnike. Vendar je cilj uporabe ključnih besed dosežen šele takrat, ko na svoji spletni strani izpostavite tiste besede, ki so za vaš posel pomembne. Naš strokovni predlog je, da najprej najdete najboljše ključne besede za vaš posel in z njimi optimizirate spletno stran. Od tam naprej bomo tudi mi kot strokovnjaki lažje videli, če so to res ključne besede, ki povečujejo obisk na vaši spletni strani. Obenem pa vam bomo na podlagi ugotovljenega kar najbolj pomagali in vas zalagali z informacijami, ki bodo koristne za pridobivanje še več relevantnih klikov na vašo spletno stran. Optimizacija strani se gradi na podlagi ključnih besed, ki so dober temelj za uspešno prodajno spletno stran.

Če vzamemo primer:
Če prodajate »slovensko naravno milo«, naše raziskave pokažejo, da po tem zaporedju produkta nihče ne išče, a »naravno milo iz slovenije« ima 150 iskanj na dan. In očitno je, da bomo za optimizacijo strani uporabili slednjo besedno zvezo. Naši strokovnjaki so podkovani z znanjem, da za vas najdejo ključne besede, ki bodo usmerile potencialne kupce na vašo spletno stran in seveda posledično pripomogle k povečanju dobička.


Za katere spletne iskalnike optimizirate spletne strani?


Odgovor je: za vse! V Sloveniji to ni težko, saj večinoma uporabljamo samo 2 iskalnika, in sicer Google.si ter Najdi.si. Optimizacija strani vsebuje pristope in prijeme, ki so sprejemljivi za vse iskalnike povsod po svetu.


Zakaj Spletnik SEO strokovnjaki ne obljubljajo garantiranih uvrstitev v iskalnikih?

Čeprav se v našem prostoru srečujemo z agencijami, ki se ukvarjajo z optimizacijo strani in zagotavljajo prve pozicije v iskalnikih, vam lahko že na začetku povem, da vam prvih pozicij v iskalnikih ne more obljubiti prav nihče. Torej, pri izbiri ponudnika bodite pozorni, saj vam ta ne more obljubljati nečesa, česar ni mogoče obljubiti.

Pripravil sem vam 3 razloge, zakaj je tako.

Razlog 1: Tudi vi neradi zagotavljate nekaj, nad čemer nimate popolnega nadzora
Politiki na primer to stalno počno. Obljubljajo nekaj, česar potem dejansko ne morejo izpolniti. Obljubljajo gradove v oblakih, ki pa se po navadi razblinijo v nič še pred koncem mandata.
Sicer je tako, da če vam recimo ponudnik internetnih storitev obljublja prenos podatkov do 10MB, vam bo to najverjetneje tudi omogočil. Če vam Pošta Slovenije garantira, da bo pošiljka dostavljena že jutri, se bo to tudi uresničilo. Oboji imajo namreč popoln nadzor nad svojo storitvijo in to lahko obljubijo, ker niso toliko odvisni od vseh mogočih drugih dejavnikov.
Če potujete s turistično agencijo, vam ta sicer obljublja, da boste dobili hotel s petimi zvezdicami in leteli z Fly Emirates, ne more pa vam zagotoviti, da bo program izveden, ker pač ne vedo ali lahko v vmesnem času pride do nove krize, terorističnega napada ali pa drastične podražitve goriva.
Vremenoslovci lahko sicer napovejo vreme in včasih jim to celo uspe, ne morejo pa vremena zagotoviti 100%, ker pač tudi oni ne morejo reči, kaj bo mati narava naredila v naslednjem koraku.

Enako je pri SEO optimizaciji strani.


SEO strokovnjaki vam še vedno ne morejo garantirati prvih pozicij v iskalnikih, tako kot vam lahko Pošta Slovenije garantira za prispelo pošiljko ali pa recimo Coca Cola za svoj znani in značilni okus pijače, ki jo pozna cel svet. Veliko je namreč odvisno od dejavnikov kot so: spreminjajoči se algoritmi iskalnikov, vstop novih konkurentov, sprememba v ekonomiji in pa recimo to, da nevede nekdo namesto white hat metode uporabi na novo odkrito black hat metodo optimizacije spletne strani, ki jo Google lahko dejansko zelo hitro kaznuje in ves vložen trud gre lahko v nič.


Razlog 2: Kupci, ki iščejo vaš produkt, imajo različne nakupovalne in iskalne navade

Če nekdo recimo išče lesene mize v Ljubljani in v Google vpiše „lesene mize“, bo z isto ključno besedo vpisano v iskalnik Google v Mariboru dobil različne, torej prilagojene rezultate. Google upošteva tako geografski, kot tudi demografski vidik iskanja. Enako je v primeru, če ste vpisani v Google uporabniški račun (Gmail, Analytics, Webmaster, itd.) in iščete s pomočjo iskalnika. Google si zapomni predhodna iskanja in iskalne navade iskalcev in temu primerno nato tudi „pametno“ prikazuje rezultate. Že če boste primerjali rezultate, ko ste vpisani v Google račun najprej z enim in nato z drugim uporabniškim imenom, boste zagotovo dobili različna rezultata. Nekaterim se to zgodi, že če samo osvežijo stran z rezultati.

Kar poskusite. Še en dokaz več, zakaj pravi SEO strokovnjaki ne želijo zagotavljati pozicij.


Razlog 3: Prepričajte se, da gre za pravi izbor ključnih besed

Od leta 1996 pa do danes, torej že 15 let, obstajajo ponudniki, ki vam zagotavljajo prve pozicije v iskalnikih. Glede na to, da se ta trditev lahko nanaša izključno na sponzorirane povezave, so takšna reklamna sporočila malodane zavajajoča. S tem se seveda ne bodo strinjali tisti, ki še vedno računajo na lahkomiselne lastnike spletnih strani, ki se jih da zavajati. Takšnemu zagotavljanju brez neke trdne osnove, se že lep čas izogibajo v ZDA. Posledično so se takšnim zagotovilom začela izogibati tudi podjetja, ki se ukvarjajo z dejavnostmi, kjer ima zagotavljanje rezultatov trdnejšo osnovo.

Nekatere agencije za optimizacijo spletnih strani svojim naročnikom še vedno zagotavljajo uvrstitev na prva mesta v iskalnikih, vendar za ključne besede, ki jih sami izberejo. Lahko se vam torej zgodi, da vam bodo ponudniki v pogodbi zagotavljali najvišje uvrstitve, vendar ne bodo nikjer omenjali, na katere ključne besede se to zagotovilo dejansko nanaša. Vprašanje pa je, ali bo te ključne besede sploh kdo vpisoval in ali boste preko njih sploh pridobivali relevantne kupce.

Agencija, ki garantira pozicijo in je plačana po realizaciji sama sebi pljuva v posodo in njen posel ni dolgoročen, ker obstaja veliko število agencij, ki so plačane za svoje delo in zato "neplačilo" ne bo vplivalo na kakovost dela, ker se lahko plačajo stroški dela

Pravi SEO strokovnjaki, ki naj bi namesto vas izvajali kakovostno optimizacijo strani za iskalnike, se bodo zagotovilu za najvišje uvrstitve v iskalnikih, izogibali kot hudič križa.


Kar pa vam SEO strokovnjaki pri podjetju Spletnik lahko in moramo zagotoviti pa je, da vam bomo postregli z najboljšo možno rešitvijo oz. vam bomo svetovali, kako na vašo spletno stran pridobiti čim več potencialnih kupcev, ki se bodo še vračali in vašo storitev ali izdelek priporočali še drugim; prijateljem, znancem ali poslovnim partnerjem.


Naše mnenje glede tega je in bo za vedno ostalo takšno, da obljub, ki jih ne moreš zagotovo izpolniti, ne smeš dajati. Garancija je obljuba in če bi bila ta vključena v pogodbo, ki določa obveznosti ene in druge vpletene strani, bi to pomenilo, da nekdo potem nekomu laže.

Zavedajte se, da še vedno obstajajo ponudniki za optimizacijo strani, tudi pri nas v Sloveniji, ki vam obljubljajo prve pozicije v iskalnikih, vendar pa vam tega pri dejanski sklenitvi pogodbe ne upajo zagotoviti. Zato bodite pazljivi. Preverite splošne pogoje, posvetujte se z nami, važen je končni rezultat in to je povečanje prodaje.

Pri nas vam lahko garantiramo, da boste zadovoljni z našimi storitvami, ne moremo pa vam garantirati, da se bo vaša spletna stran zagotovo uvrstila na 1. mesto v iskalniku Google.Kaj pomeni vpis v spletne iskalnike?


Gre za vpis vaše spletne strani v iskalnike, da spletno stran poindeksirajo in da jo spletni pajki lahko najdejo. S tem posegom spletni strani omogočimo, da postane bolj vidna v iskalnikih. Vpis v iskalnike je potreben tudi, če nimate namena optimizirati strani, gre torej za nujen postopek, ko imate novo stran. Predstavljajte si, da odprete podjetje, a ga nikamor ne zabeležite. Enako je pri vpisu v spletne iskalnike. V sklopu optimizacije strani to namesto vas storimo mi.


Je vpis v iskalnike del off-site optimizacije?


Da, vpis v iskalnike je del off-site optimizacije. Off-site optimizacija strani vsebuje še druge procese, ki se dogajajo zunaj vaše spletne strani, ki jih opravimo v sklopu SEO paketa optimizacije strani, ki ga izberete za svojo stran.


Zakaj moramo dodati nove elemente na spletno stran?


Pajki spletnih iskalnikov imajo radi nove in sveže vsebine na spletnih straneh. Zato je del optimizacije strani tudi dodajanje novih, osveženih, optimiziranih elementov, ki bodo vplivali na pozicijo vaše spletne strani.


Lahko optimiziramo več ključnih besed naenkrat?


Seveda lahko. Optimizirate lahko več ključnih besed hkrati, vendar vam priporočamo, da se držite pravila manj je več. Za začetek je prav, da točno definirate tiste ključne besede, ki jih želite izpostaviti, nato sledi raziskava, če so te besede res iskane oz. katere so tiste, ki so med njimi najbolj relevantne. Tukaj nastopimo mi kot strokovnjaki, ki bomo za vas opravili raziskavo in vam na podlagi rezultatov svetovali, kaj za vaše ključne besede pomeni optimizacija strani.


Kako pri optimizaciji strani izberemo najboljše ključne besede?


Spletnik SEO strokovnjaki se raziskave in izbire ključnih besed lotimo po korakih. Prvi je zbiranje ključnih besed oz. »brainstorming«. Najdemo širok nabor besed, ki bi bile najbolj primerne za vašo panogo, hkrati pa od vas pričakujemo, da nam podate svoje predloge, saj ste le vi tisti, ki dobro poznate svojo panogo in svoje potencialne kupce. Prav je, da veste, kaj želite prodajati in promovirati. Prav je da veste, kako se ob iskanju vašega produkta, po njem vprašajo vaši kupci. Naslednji korak je pregled ključnih besed z orodji, ki nam posredujejo podatke o iskanjih točno določene ključne besede, nato pa se lotimo analize. Ko izluščimo najbolj relevantne ključne besede, začnemo z merjenjem in testiranjem neposredno na svetovnem spletu. Testiranje nam prinese rezultate, katere so tiste ključne besede, ki na vašo spletno stran dejansko privabljajo obiskovalce in ustvarjajo konverzije. Na podlagi teh meritev dobimo najpomembnejše ključne besede, po katerih bomo optimizirali vašo spletno stran. Optimizacija strani potrebuje dober temelj, zato si je za ključne besede potrebno vzeti čas.


Kaj je prvi korak, ki ga moramo narediti, da lahko začnemo z optimizacijo strani?


Prva stvar, ki jo morate narediti, da bo optimizacija strani uspešna, je, da se vprašate, ali si zares želite biti pozicionirani visoko na iskalnikih. Mogoče se vam to sliši čudno, vendar nekateri ljudje se dejansko bojijo postati uspešni, se izpostaviti in se upirajo spremembam. Bojijo se, da bi optimizacija strani za njih predobro učinkovala. Potem si izberite SEO paket, ki vam najbolj ustreza, tako z vsebinskega, tehničnega in cenovnega vidika. Nato pa še zadnji korak, preden se zares začne optimizacija strani  -izpolnite kontaktni obrazec ali pa pokličite enega izmed naših SEO strokovnjakov, ki vas bodo vodil čez celoten proces optimizacije strani.

Delite vašo poslovno strategijo z nami, od tu naprej pa krmilo prevzamemo mi! Optimizacija strani je nekaj, česar ne boste nikoli obžalovali.


Zakaj moramo podpisati pogodbo o sodelovanju?


Ko pričnemo z optimizacijo strani za naše naročnike, naši strokovnjaki na začetku vložijo veliko časa za raziskave in testiranje za doseganje čim boljših rezultatov. Podpis pogodbe ščiti tako vas kot nas. Pogodba vsebuje tudi naše dolžnosti, ki jih moramo v sklopu paketa opraviti za vas. Gre za obojestransko zaščito, da bo optimizacija strani potekala, kot mora. Kvalitetno, strokovno in seveda učinkovito.


Kaj pa, če nimamo denarja za optimizacijo strani?


Če se zanimate za optimizacijo strani, pomeni, da se zavedate, kako pomembna je za vaš posel. Obenem se najbrž tudi zavedate, da je optimizacija strani za iskalnike marketinško orodje današnjega časa. Naši paketi so zato različni tako vsebinsko in tehnično kot tudi cenovno. Za začetek si izberite manjši paket, da začutite spremembe, ki se bodo zgodile v vašem poslu, nato pa se lahko dogovorimo tudi za večjega. Sicer pa je optimizacija strani dolgotrajen in konstanten postopek, ki ga je potrebno izvajati počasi, korak za korakom in dalj časa (vsaj 6 mesecev). Razumite to kot naložbo v vaš posel, ki se lahko dokaj hitro povrne večkrat.


Bomo potrebovali dostop do vašega strežnika oz. sistema za urejanje strani?


Da, podatke za dostop do vašega strežnika bomo potrebovali, da bodo lahko naši strokovnjaki začeli z optimizacijo strani. Ne skrbite, ne bomo posegali v izgled vaše spletne strani, osredotočili se bomo le na tiste dele, kjer bomo izvajali, vnaprej načrtovano, on-site optimizacijo strani. Gre za tehnični in vsebinski poseg v spletno stran in zato je potrebno najprej preveriti, če naši uredniki sploh lahko karkoli spremenijo. Dogajalo se je, da je dostop do strani imela le in izključno oseba, ki je spletno stran izdelala pred tremi leti, sedaj pa do te osebe ni več možno priti. Torej, prepričajte se, da je spletno stran možno urejati tako s tehničnega kot vsebinskega aspekta.

Optimizacija strani

Izdelava spletnih strani. Poganja Spletnik.

Vse navedene cene ne vsebujejo DDV.